Kuhinjske nape

Kuhinjske nape su uređaji koji pročišćavaju zrak u kuhinji, uvlače vlagu, dim i neugodne mirise. Ovisno o vašim potrebama postoji nekoliko različitih vrsta napa za kuhinje. Prema usisnoj snazi, veličini i dizajnu odaberite napu koja će se savršeno uklopiti u tlocrt vaše kuhinje.

Napa za kuhinju onemogućit će širenje mirisa iz prostora u kojem se kuha u druge dijelove kuće. Dim, miris cigareta ili paljevine napa će u vrlo kratkom roku usisati u svoj ventilacijski ili filtracijski sustav i vaša kuhinja će ponovno biti bez neugodnih mirisa i dima.

Para od kuhanja, masnoće koje se nakupljaju, dim i ostale čestice koje se nalaze u zraku će se nakupljati na kuhinjskim elementima, uređajima, namještaju i onečistiti zrak koji udišete. Kuhinjske nape pročišćavaju zrak i čine kuhinju ugodnijim prostorom za boravak.

Održavanje nape – održavanjem filtera nape produljujete njen vijek trajanja i osiguravate maksimalnu učinkovitost i efikasnost uređaja.

Metalni filteri – čišćenje svaka dva mjeseca
Sintetički filteri – mijenjanje svaka dva mjeseca
Filteri od ugljena – mijenjanje svaka tri mjeseca

Faktori za odabir nape:

 • veličina i tlocrt kuhinje i kuhinjskih elemenata
 • aktivno vrijeme kuhanja
 • mogućnost ugradnje ventilacijskog otvora

Kuhinjske nape prema principu rada

Ventilacijska napa

Ventilacijske nape odvode zrak koji usisavaju iz prostora kroz ventilacijski otvor. Ovaj tip name ima veći protok zraka, ekonomičnije su i tiše. Za postavljanje ovog tipa nape potrebno je izraditi ventilacijski odvod.

Nape s filterom

Filtracijske nape zrak pročišćavaju filterima koji u sebi sadrže ugljen i vraćaju natrag u prostoriju. Jednostavno postavljanje u prostoru. Potrebna je redovita zamjena ili čišćenje trajnog filtera. Postoje trajni filteri koje je potrebno mijenjati svakih nekoliko godina i filteri koji se mijenjaju svakih nekoliko mjeseci.

Napa za kuhinju – široka ponuda – najbolje cijene – vrhunska kvaliteta

Ugradbena napa

Ugradbene nape možete postaviti unutar kuhinjskih elemenata ili ispod njih. Ugradbena napa se u potpunosti može uklopiti u izgled kuhinje. Prednosti ugradbene nape su u dizajnu i tlocrtu kuhinje koji u kombinaciji s ostalim ugradbenim kuhinjskim elementima čini kuhinju u potpunosti dizajnerskom.

Otočna napa

Otočne kuhinjske nape imaju u varijanti s filterom i ventilacijom. Otočne nape se postavljaju na strop i većih su dimenzija, imaju visoku usisnu snagu. Savršeno odgovaraju u veće kuhinje u kojima se nalazi centralni otok za kuhanje. Napa za otok kuhinji će dati izgled profesionalne kuhinje u restoranima.

Stropna napa

Stropne kuhinjske nape nemaju glomazan izgled kao otočne nape – moderan i elegantan izgled koji se ne postavlja u glavni fokus kuhinje je odličan odabir. Stropne nape ne spuštaju se u prostor kao otočne nape. Ovakva napa odlično se uklapa u moderan izgled kuhinja, svojim dizajnerskim izgledom omogućit će vam uređenje kuhinje u koje će se uklopiti. Stropna napa svojom usisnom snagom povlači zrak,vlagu i dim iz cijele kuhinje.

Ovisno o dizajnu, obliku, boji (crne nape posebno su tražene) veličini i mogućnostima filtracije odaberite kuhinjsku napu koja će vam najbolje odgovarati. Odabirom nape birate kvalitetniji zrak, smanjenje nečistoća u kuhinji i ugodnije mirise u cijelom domu. Odstranite neugodne mirise odmah po nastanku i kuhajte s užitkom!

Napa za kuhinju – cijena bez konkurencije samo na našem web shopu!

napa za kuhinju sa osvjetljenjem

 • Filter

  show blocks helper

  Cijena
  Cijena Filtrirajte proizvode unutar cjenovnog razreda

  Kategorije proizvoda
  Kategorije proizvoda Filtriranje proizvoda
  +

  Boja -

Nije pronađen niti jedan proizvod koji bi odgovarao vašem izboru.